fbpx
Lily Monori van Dijken

Rikkie Postema

Jezelf kwetsbaar opstellen is een krachtige expressie van authenticiteit

Op haar 8e jaar schreef Rikkie Postema (1957) dagboeken over haar emoties die ze illustreerde met tekeningetjes. Ook op latere leeftijd, in moeilijke periodes, was schrijven en tekenen een uitlaatklep.

Een keerpunt in haar leven kwam toen ze een lezing over boeddhistische psychologie bijwoonde, ruim 25 jaar geleden. Ze las eindeloos veel boeken over dit onderwerp en verbond zich met een aantal traditionele Tibetaanse leraren. Ze reisde door diverse oosterse landen, meerdere keren in Nepal, wat haar tweede vaderland is geworden. 

Als lichaamsgericht therapeut, coach en trainer heeft ze de intentie om westerse psychologie en boeddhistische psychologie samen te brengen in methodieken en benadering. Authenticiteit, vrijheid, verbinding, nuchtere spiritualiteit en menslievendheid zijn haar kernwaarden, waarover ze vanuit eigen ondervindingen en leerprocessen schrijft. Hierbij schuwt ze niet om zich kwetsbaar op te stellen en zelfonthullingen te doen over haar eigen ervaringen.

Ze is moeder, oma, echtgenote, yoga- meditatie docent en trainer. Ze volgt haar gevoel, waarbij ze vertrouwt op de principes van synchroniciteit.

Ze gaf les bij een psychosociale opleiding en een bij- en nascholingsinstituut voor therapeuten. Haar voornemen is meer te schrijven in combinatie met aanverwante activiteiten. De door haar georganiseerde groepsreizen naar Nepal, met workshops, yoga en meditatie, is haar stokpaardje.

Verhelderend inzicht

Verschijnt 15 mei. Kennismaken? Klik op de cover