fbpx

Je denkt er over om een boek te schrijven en uit te geven.
Misschien heb je het boek al geschreven en zoek je een manier om te publiceren?

Belangrijk is dat je rekening moet houden met de volgende zaken:

Redactie van je tekst. Hier gaat het om interne samenhang, eventueel spanning, spelling, stijl.

Opmaak; denk aan een aantrekkelijke cover, het klaarmaken van je tekst voor het drukken of om een eboek te maken. Kies je voor een compleet digitale versie of wil je ook op papier?

Keuze voor distributie. Waar wil je dat je boek verkrijgbaar is? Hou er rekening mee dat in het algemeen boekhandels een boek van een onbekende auteur niet inkopen!

Marketing. Hoe kom je onder de aandacht van je lezerspubliek. Weet je wie je doelgroep is en hoe je die wil bereiken?

Wat kan 202Publishers voor jou betekenen?

Advies over te nemen stappen. Daarvoor stuur je een synopsis van je boek en de eerste 5 bladzijden tekst. Afhankelijk van de drukte op dat moment krijg je een reactie. We zijn duidelijk in onze reacties: als we vinden dat het boek voor ons fonds niet geschikt is dan hoor je dat ook.
We zijn geïnteresseerd in fictie en non-fictie. Alles wat over Leven Lang Leren gaat heeft direct onze belangstelling.

Een opgave van te verwachten kosten, verdeeld over kosten die 202Publishers wil dragen en kosten die door jou als auteur gedragen worden. Als we het eens worden volgt:

Een prima contract, standaard in de branche

Begeleiding bij de verschijning van je boek. We gaan er van uit dat je boek in elk geval digitaal verschijnt.
We verzorgen alle administratieve processen zoals isbn, aanmelden bij het Commissariaat Voor De Media in verband met de vaste boekenprijs (alleen gedrukte boeken). Aanmelden bij Lira ivm royalties.
Drukken doen we bijna altijd on demand, dus er wordt gedrukt als een boek verkocht is.
Je boek zal bij elke boekhandel in Nederland en België verkrijgbaar zijn, in principe gewoon de volgende dag.
Afhankelijk van afspraken ook als eboek bij webshops zoals Bol.com en Kobo; Amazon en vele anderen. Eboeken zijn direct te downloaden.
Uitlenen via de openbare bibliotheek kan ook, als de bibliotheken besluiten je boek in de collectie op te nemen. We begeleiden dat proces . Je ontvangt daar trouwens een bedrag voor per keer dat het boek wordt uitgeleend, achteraf uitbetaald via Lira

Financiële zaken rond verkopen handelen we per kwartaal achteraf af.
Als we voor jou activiteiten op offerte uitvoeren dan betaal je voordat de uitvoering plaatvindt en na jouw akkoord

We verzorgen de opzet van een auteurswebsite voor je, standaard via de uitgeverij, gratis Je onderhoudt de inhoud van de website mee, samen met de webmaster van 202Publishers, je levert content en fotomateriaal aan; je bent actief op sociale media zoals Facebook en Instagram. We helpen je met een communicatieplan. De uitgeverij neemt je boek mee in al haar marketing en social-media activiteiten.
Denk er aan dat jij als auteur mee bepaalt of je boek succes zal hebben. In voorkomende gevallen ben je ook op bijeenkomsten en boekpresentaties e.d. actief